Spaarne Gasthuis
In alliantie
Volg ons op Twitter

Sportgeneeskunde

Spaarne Gasthuis

De Sport- en beweegkliniek is in 1974 opgericht en behoort daarmee tot één van de eerste in zijn soort.

Sinds 2007 werken wij in alliantie met het Spaarne Gasthuis (Sport- en beweegkliniek-Spaarne Gasthuis) waarbij de sportartsen lid zijn van de medische staf van het Spaarne Gasthuis.

De samenwerking heeft als doel om het relatief jonge specialisme sportgeneeskunde (1986) in de regio Haarlem en omstreken verder professioneel gestalte te kunnen geven.

Het grote voordeel van deze samenwerking is dat de Sport- en beweegkliniek de toegankelijkheid heeft tot alle aanvullende diagnostiek zoals röntgen-, MRI- en CT-onderzoek, maar ook bijvoorbeeld directe toegang tot echocardiografie in voorkomende gevallen.

Er zijn tevens voor aanvullende trajecten c.q. behandelingen zeer korte lijnen met de aanverwante specialismen van het Spaarne Gasthuis zoals de cardiologen, radiologen en orthopedisch chirurgen.

Ook ten aanzien van het Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS) speelt de alliantie met het Spaarne Gasthuis een cruciale rol. Zo gelden er binnen het TMS verkorte wachttijden voor aanvullend onderzoek. Tevens zijn er verkorte wachttijden in het geval van noodzakelijke doorverwijzingen naar collega-specialismen zoals bijvoorbeeld orthopedie en cardiologie.Heet voortaan:

Sluiten en niet meer weergeven