Echogeleide injecties door de sportarts zelf
Eén van onze sportartsen is gespecialiseerd in het uitvoeren van echogeleide injecties.
Echogeleid injecteren in de sportgeneeskunde heeft als voordeel dat het een nauwkeuriger benadering is dan “blind” prikken d.w.z. zonder echogeleide. Echogeleide injecties door de sportarts kunnen worden toegepast in gewrichten(intra-articulair) zoals de schouder, elleboog, pols/hand/vinger, heup, knie, enkel en voet/tenen maar ook in pezen, peesscheden en slijmbeurzen.

Daarnaast zijn er ook injecties die technisch haast niet zonder beeldondersteuning (echo of röntgen) uitgevoerd kunnen worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanprikken van het heupgewricht, het gleno-humerale gewricht van de schouder, het AC-gewricht of bij peesschede ontstekingen. Echogeleid injecteren is t.o.v. röntgen geleid aanprikken een zeer patiëntvriendelijke techniek omdat er in tegenstelling tot bij röntgengeleide injecties geen straling vrijkomt tijdens het onderzoek.

Echogeleide injectie technieken door de sportarts uitgevoerd worden gebruikt om:

  1. Medicatie(corticosteroïden, PRP) aan te brengen op de anatomisch juiste plaats bijvoorbeeld intra-articulair, in een slijmbeurs of in een peesaanhechting.
  2. Ontlastende punctie van gewrichtsvocht bij slijtage, van een traumatische slijmbeurszwelling of bij een klachten gevende bloeduitstorting.
  3. Proefverdoving van bijvoorbeeld een gewricht(marcainisatie) of band- pees structuur om te kunnen bepalen of een bepaalde anatomische structuur wel echt de veroorzaker is van uw klachten. Het definitieve behandelplan kan dan beter, met een hogere kans van slagen, worden opgesteld en ingezet.

Na elk van onderstaande behandelingen wordt geadviseerd geen auto te rijden.

Door te klikken op onderstaande link krijgt u informatie over de desbetreffende behandeling:

Folder natuurlijke-hulp-bij-blessures behandeling met ACP Arthrex.